4 Dec, 2022
ERÄÄNÄ PÄIVÄNÄ KÄVI NÄIN

Olemme onnellinen työporukka, meillä on loistavia asiakkaita, uusia, vakkareita, uusia vakkareita

ja hyvä ilmapiiri työpaikalla. Mutta välillä meillekin tapahtuu epämiellyttäviä asioita

ja kuten jo saatat arvata, nyt se tarina vasta alkaa.

Niin, asiakas varasi pigmentointiajan uusille kulmille Timman kautta ja hänellä oli pyyntö, että josko hän voisi maksaa kulmat ennakkoon yritystilille.

Tällaisia pyyntöjä tulee todella harvoin, mutta otin sen rauhallisesti, sillä minulla itsellänikin on ollut ennakkomaksutilanteita, ja puhumattakaan siitä, että kun etsin malleja koulutuksiin, niin haluan aina maksun ennakkona takuuna sovitusta asiasta. Eli tähän asti kaikki oli ihan ok.

Asiakas tuli paikalle ja näytti minulle kuvakaappauksen kuitista, jossa näkyi yritykseni nimi, tilinumero, arkistointinumero ja viestinä kulmien kestopigmentointi ja summana 390€. Rahaa ei silloin vielä näkynyt tilillä, mutta luotin kuvakaappaukseen ja olin rauhallinen, sillä joskus suoritteet tulevat viiveellä näkyviin. Tein kulmat, asiakas lähti tyytyväisenä iloisin hymyin kasvoilla ja kun illalla tulin kotiin ja tarkistin tilini, näin tilisiirron, jossa minulle oli siirretty HUOM! 0,50€. SHAKKI MATTI! Toki yritin ottaa yhteyttä häneen, mutta hän ei vastannut puheluihin eikä viesteihin, mikä oli odotettavissakin.

Tunteet, joita koin, en halua kuvailla, sanon heti, että ne olivat kaukana positiivisista. Mikä on ymmärrettävää.
Kukaan ei halua tulla huijatuksi. Tapahtui mitä tapahtui. Analysoin tapahtunutta ja ymmärsin, että tein myös tässä tilanteessa virheen. Minua ympäröivät hyvin kunnolliset, rehelliset ihmiset ja itse olen rehellinen ja yritän aina kohdella muita niin kuin haluan itseäni kohdeltavan. Mutta valitettavasti maailma ympärillämme ei ole aina tällainen ja ihmiset ovat erilaisia. Varmaan pitää lopettaa naiivisuus ja katsoa maailmaa erilaisin silmin.

Kiitän sinua oikein paljon tästä kokemuksesta. Tällaiset tilanteet herättävät ja antavat minulle vahvuutta ja rohkeutta.
Hassua, kun kysyin, että miksi hän valitsi minut, asiakas vastasi, että minulla on hyvä ja kaunis työnjälki. Jopa huijarit osaavat huijata parhaimpia asiantuntijoita.

YHTEENVETONA: olen tehnyt tästä rikosilmoituksen.
Salonki on ottanut käyttöön muutamia käytäntöjä maksutapoihin.
Jos joku haluaa maksaa ennakkoon tilisiirrolla, se on ok, mutta palvelua ei tarjota ennen kuin rahat ovat tulleet tilille.
Suorite kannattaa tehdä ajoissa, sillä pankkien välillä esiintyy maksuviiveitä. Saatamme myös jatkossa pyytää asiakasta maksamaan palvelusta ennakkoon, ennen toimenpidettä. Suhtaudu tähän ymmärtäväisesti.

Joulu tulee pian, toivon teille kaikille hyvää mieltä, puhdassydämisiä ihmisiä ja kauneutta ympärille.
Jääköön kaikki surulliset tarinat pimeään marraskuuhun, joulukuussa saamme lunta ja iloa tulevista juhlista.

Terv. Anna Riski

Made on
Tilda