1 Sep, 2019
KUINKA KULMAT PARANEVAT?

Tänään haluaisin kertoa teille rakkaat asiakkaani, mitä teitä odottaa kulmien pigmentoinnin jälkeen.

Kuinka kulmat paranevat?

  • Kun kulmat on tehty, niin heti toimenpiteen jälkeen iho saattaa punoittaa, tämä reaktio on yksilöllistä ja usein näin käy rasvaiselle ihotyypille‼Saatatte ajatella, että kulmat ovat punaruskean väriset, mutta no hätä! Olen työskennellyt samojen pigmenttivärien parissa kolme vuotta ja olen enemmän kuin varma, että värit eivät anna epäluonnollista väriä vuosienkaan päästä (punainen, oranssi, vihreä, sininen jne).
  • Kun iho on rauhoittunut, väri näyttää hieman tummemmalta ja 24 tunnin aikana alkaa muodostumaan rupea. Rupi on tosi ohutta ja huomaamatonta ja se näyttää siistiltä, joten voit mennä vaikka juhliin.
Ruven muodostuminen on tärkeää, sillä se säilyttää värin ihossa.
Kulmia ei saa kosketella, kastella eikä meikata, myös hikoileminen ja saunominen on kielletty.
Alue tulee suojata auringolta, pitäkää vaikka hattua, lippistä tai isoja aurinkolaseja. Myöhemmin voitte käyttää 50 SPF voidetta kesällä tai etelän matkoilla.

  • Kolmantena tai neljäntenä päivänä kulmat alkavat parantumaan, tämä voi kutittaa ja kiristää ihoa, joten suosittelisin käyttämään ohutta kerrosta Bepanthen-voidetta, ja käyttö vain tarvittaessa.
  • Viidennen noin seitsemännen päivän päästä rupi alkaa kuoriutumaan pois.
Ja nyt voi tulla kaksi eri tilannetta, joko kulmat näyttävät heti hyviltä, tai ne näyttävät paljon vaaleammilta kuin odotitte.
MUTTA nyt pitää vain olla kärsivällinen! Näissä tapauksissa 99% on sellaisia, joissa kestopigmentoinnin väri tasoittuu ihossa myöhemmin, sillä väri nousee ylös parin viikon sisällä. Eli kulmista tulee sen väriset, mitä olitte toivoneetkin.
  • Nyt me vain odotamme, että iho paranee ja tulee kuntoon. Tämän jälkeen tehdään vielä jälkipigmentointi, yleensä kuuden viikon päästä.
Silloin lisätään väriä ja halutessanne kulmista voi tehdä vielä tummemmat tai leveämmät, teidän toiveiden mukaisesti.
  • Jälkipigmentoinnin jälkeen ihoa hoidetaan samanlailla kuin ensimmäisellä kerrallakin.
  • Yleensä kulmia vahvistetaan 1-1,5 vuoden päästä.
Toivottavasti info oli teille hyödyllinen!
T. Anna Riski

Made on
Tilda