13 Sep, 2020
KESTOPIGMENTOINTI - PÄIVÄMEIKIN KORVAAJA?

Asiakas varaa ajan ja tulee paikan päälle sovitusti ja kysyn aina ensimmäisenä: Mikä on hänen toiveensa? Mitä hän odottaa kestopigmentoinnilta? Mitkä ovat hänen päivämeikkirutiininsa?

Usein asiakas ajattelee, että jos hän ottaa kestopigmentoinnin, niin hänen ei tämän jälkeen tarvitse meikata enää lainkaan.
Olen vain nyt rehellinen, se ei mene niin tai se ei ole ainakaan niin yksiselitteinen asia, sillä se riippuu ihan asiakkaasta itsestään ja meikkaustottumuksista. Pigmentoinnilla korostetaan ja tehostetaan kasvojen piirteitä ja myös muuta meikkiä.
Esimerkiksi silmien kestopigmentointi Varjostustekniikalla tai siistit rajaukset korostavat kauniisti silmiä ripsivärin kanssa.
Tai huulille riittää pigmentoinnin jälkeen pelkkä kiilto tai kosteuttava huulivoide.

Mutta kulmien kestopigmentoinnin jälkeinen meikkaus onkin hieman kinkkisempi juttu! Esimerkiksi jos asiakas käyttää harvoin päivämeikkiä, tällä tarkoitan ripsiväriä, luomiväriä, meikkivoidetta, puuteria, huulipunaa ym., niin tällöin upeat kulmat korostavat ja nuorentavat ilmettä. Jos asiakas käyttää päivämeikkinä huulipunaa tai kulmakynää tai ripsiväriä, niin tällöin ei välttämättä tarvitsekaan käyttää lainkaan kulmakynää tai joskus vähän vain syvyyden luomiseksi.
Mutta se, mihin tulee kiinnittää huomiota, on meikkivoide, peitevoide, puuteri jne. ihon sävyä muuttavaa tai tasoittavaa ainesosaa. Kun iholle levitetään sitä peittävää kosmetiikkaa, kulmat saattavat muuttua sumuisiksi ja laimeiksi, tämä voi harmittaa aika lailla.
Tällöin suosittelen lisäämään kulmiin sävyä vaikka luomivärillä tai kulmakynällä.

Nyt te varmaan siellä mietitte, että mihin sitä kestopigmentointia oikein tarvitsee, jos meikkiä silti pitää käyttää? Tähän vastaan, että se helpottaa teidän arkea silloin kun ei ole meikkiä: lomalla, saunailloissa, urheillessa. Lisäksi se säästää teidän aikaa aamuisin, ei tarvitse piirtää kulmiin joka aamu uutta muotoa, sen kun vain sipaisee vähän kynää tai luomiväriä päälle ja wolaa!
Jos olette tottuneet meikkaamaan itsellenne tummat ja vahvat kulmat, niin tällöin minun kestopigmentointi ei pysty antamaan yhtä vahvaa efektiä, sillä pigmenttiväri tulee ihon alle ja meikkisävy tulee ihon päälle.

Olen rehellinen asiakkailleni ja kerron tämän kaiken ennen toimenpidettä, koska en halua, että asiakkaani on pettynyt pigmentoinnin jälkeiseen elämään.

Tämä aihe pakotti minut tekemään teidän kauhuksi demonstraation itsestäni neljässä eri vaiheessa.
1. kuva ennen mitään meikkiä, minulle on tehty joskus kulmien ja silmien kestopigmentointi sekä Colortune huulille NOMAKEUP
2. kuva, jossa on laitettu meikkivoidetta. HUOM! olimme tosivarovaisia, jotta voidetta ei joutuisi ollenkaan kulmille
3. kuva, jossa on laitettu muut meikit, mutta yksi kulma on meikitön ja toinen luomivärin kanssa
4. valmis päivämeikki
Korvaako kestopigmentointi päivämeikin, sen te päätätte itse, joten rakkaat asiakkaani, mitä mieltä olette? Olisin kiitollinen, jos teillä olisi hetki aikaa kommentoida korvaako se vai ei, tai miten itse sen näette ja koette.

T. Anna Riski

PS. päivämeikkini loihti ArtMax Studion Marianna Kustova, jota suosittelen lämpimästi.

PPS. ystäväni pyyhkii kulmat vanulla tai pumpulipuikolla aina viimeisenä meikin valmistuttua, näin ne tulevat esille paremmin. Ja vinkkasi myös, että kulmien tummuutta saa tehostettua, kun lisää kulmien ympärille hillitysti vaaleaa luomisävyä.

Made on
Tilda