6 Apr, 2021
KESTOPIGMENTOINTI JA VASTUU!

Haluan synnyttää teille keskustelua ja ajatuksia vastuusta, sillä melkein viikoittain saan yhteydenottoja, joissa henkilöt haluavat kuulla mielipiteitä heille tehdyistä (muualla) pigmentoinneista.

Melkein 99% yhteydenotoista koskee pigmentointijälkeä, johon ei olla tyytyväisiä. Toki haluaisin auttaa kaikkia vastauksilla, mutta ennen kuin tällaista harmia pääsee edes syntymään, niin kannattaa miettiä tiettyjä seikkoja ennen pigmentoinnin ottamista. Tärkein niistä on taustatutkimus pigmentoijasta, mistä kerron tarkemmin kohta. Ajatelkaa asiaa siltä pohjalta, että jälki on kasvoissanne, te katselette niitä joka päivä ja jos olette tyytymättömiä, niin asialle pitää tehdä jotain. Usein pigmentoinnin korjaaminen vaatii poistamisprosessin, siinä menee aikaa, rahaa ja kärsivällisyyttä.

Asiantuntijat kantavat oman vastuunsa jäljestä, mutta monesti kuulen, että reklamaatioihin vastataan vedoten henkilön huonon ihon laatuun, väärään kotihoitoon ja henkilön terveyteen, ne ovat joo oikeita syitä, mutta ehkä 2% epäonnistuneista toimenpiteistä! Itse törmään harvoin siihen ongelmaan, että pigmentointi ei pysyisi ihossa, joten vika ei ole asiakkaissa.
Sen takia minä vaadin teitä, tehkää taustatutkimus tekijästä, sillä loppujen lopuksi valinta on teidän ja siinäkin valinnassa on oma vastuu. Elämme maailmassa, jos verkosta ja somesta voi löytää paljon tietoa. Surffailkaa ja etsikää infoa ennen pigmentoinnin ottamista. Jälki voi olla iholla monta vuotta, se voi helpottaa teitä ja antaa paljon iloa tai sitten se voi aiheuttaa surua, hermojen ja rahojen menettämistä. Toivon, että seuraavat seikat auttavat teitä.

Mihin teidän tulisi kiinnittää huomiota pigmentoijan valinnassanne?

  • PORTFOLIO Tutkikaa portfoliota töistä! Kuvat, joista löytyy vain yksi kulma tai silmä, ei kerro teille työn kokonaisuudesta, sen symmetriasta ja muotojen yhteensopivuudesta. Parhaissa kuvissa näkyy koko kasvot. Lisäksi tekijältä on hyvä löytää kuvia parantuneista pigmentoinneista, se on parempi kuin yksi kuva yhdestä kulmasta heti toimenpiteen jälkeen. Hyvä ammattilainen seuraa omaa työnjälkeä!
  • HINTA Hyvä ja laadukas kestopigmentointi ei voi olla halpa, jos sellaiseen kuitenkin päädytte, niin älkää odottako liikoja . Matala hinta voi viestiä siitä, että tekijä on vasta aloittamassa ammattia ja etsii kokemusta pigmentoinnista. Pitkäaikainen matala hinta taas siitä, että käyneiden asiakkaiden puskaradio ei kerro hyviä uutisia tekijästä ja näin oma asiakaskunta ei pysy eikä uutta tule. Tosin korkea hintakaan ei anna kerro hyvästä laadusta ja kokemuksesta, ammatti vaatii isoja investointeja laitteisiin ja tarvikkeisiin, nämä kustannukset ovat ammatinharjoittajan jotenkin maksettava. Kalliita kestopigmentointeja löytyy nykyään monen kauneushoitolan palvelulistoiltakin, tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että pigmentointi olisi päätoiminen palvelu ja niitä tehtäisiin päivittäin. Siispä tarkistakaa laatu aina kuvista, niistä näkyy kokemus ja hinta-laatusuhde.
  • ARVOSTELUT Mitä enemmän arvosteluja pitkältä ajalta ja hyviä sellaisia, niin sitä varmempi laatu. Uuden tekijän facesivut, muutama arvostelu ja nekin 5 tähden, ovat suurella todennäköisyydellä tehty kaverille pyynnöstä. Tyytyväinen asiakas voi jättää hyvän arvostelun, mutta viisi tähteä viideltä asiakkaalta yhden viikon aikana, on aika epätodennäköistä.
  • PÄTEVYYS Asiantuntija, joka on suorittanut kestopigmentoinnin kolmen päivän kurssin vuosia sitten, ei voi olla taitava. Ammattilainen kehittyy ja käy koulutuksissa, kehittää taitojaan, hän myös kertoo niistä avoimesti ja hänen sivuiltaan tulisikin löytyä todistukset ja diplomit koulutuksista. Katso, että ne ovat ajan tasalla!
  • ESTEETTISYYS On todella tärkeää, että pigmentoinnit näyttävät luonnollisilta ja henkilöille sopivilta. Silmien rajaukset loppuvat ohuena viivana ja oikeassa kohdassa, huulet on värjätty tasaisesti, niissä ei näy vain rajaukset. Se, mitä näette mainoskuvissa, niin ne piirretään teidän kasvoillenne. Muistakaa myös, että someen julkaistaan parhaimmat kuvat. Jos esteettisesti kaikki on upeasti, niin älkää epäröikö, vaan varatkaa oma aikanne nopeasti.

Minulle tulee aina surullinen olo, kun juttelen henkilöiden kanssa, jotka ovat pettyneitä kulmiinsa tai silmiinsä. Mutta olen iloinen, kun onnistun auttamaan heitä. Kaikista parasta olisi, että epäonnistumisia ei olisi ollenkaan, joten ottakaa selvää tekijästä, älkää tehkö virheitä, olkaa varmoja, älkää säästäkö Tiedon keruu -aikaa vaan tarkistakaa tausta.
Parempi ostaa hyvä meikkikynä tai ei meikata ollenkaan, kun ottaa jotain halvalla nopeasti jostakin.

Made on
Tilda