18 Nov, 2021
KESTOPIGMENTOINTI ETELÄSSÄ?

TÄMÄ POSTAUS on kirjoitettu varoitukseksi hämmennyksen tunteessa!

Haluaisin kertoa teille ulkomailla tehdyistä kasvojen ”kestopigmentoinneista”, tarkennan hieman eli siis kestopigmentoinneista, joita tehdään etelässä lämpimissä maissa, kuten Thaimaassa, Turkissa tai Espanjassa. Tämä mitä nyt kerron teille, on kaukana kestopigmentoinnista. Sorry!

Saan aika ajoin tällaisia viestejä: hankin joskus 5, 7, 10 vuotta sitten kestopigmentoinnin (tämän jälkeen mainitaan maa). Ja nyt tarvitsen vahvistuksen! Jos asiakkaalle on joskus tehty jotain kasvoille, minä kysyn aina kuvaa tai pyydän tulemaan paikan päälle näyttämään vanhaa pigmentointia. Voin todeta, että 100% kasvojen pigmentoinneista, jotka on tehty etelässä, ovat tatuointeja! Näissä tapauksissa vahvistaminen ei ole vaihtoehto. Kun yritän selittää, että jälki ei ole kaunis tai muoto on väärä tai väri ei näytä hyvältä ja että tämä "taide" kannattaisi poistaa ja tilalle tulee luoda kokonaan uutta, niin suurin osa asiakkaista reagoivat negatiivisesti neuvoihini ja ratkaisuihini. He ajattelevat minun vain haluavan rahastaa enemmän, sillä prosessi on pitkä ja se saattaa vaatia monta toimenpidettä. Yleensä asiakkaiden mielestä jälki tarvitsisi vain lisää väriä, mikä hoituisi yhdellä toimenpiteellä.
Okei! Nyt olen valmis ja haluan selittää tämän asian. Tämä toivottavasti pistää ajattelemaan, että kannattaako pigmentointi hankkia ulkomailta vai ei.

Aloitetaan! Skandinaavinen iho ja eteläinen iho ovat kaksi täysin erilaista ihotyyppiä.
Eteläinen iho on paksu, siinä on korkea melaniinipitoisuus, joka tarkoittaa sitä, että iho ruskettuu helposti eikä pala auringossa, hiukset ovat tummat, silmät ruskeat. Pohjoisen iho on usein ohut ja herkkä, mikä palaa helposti auringossa, verisuonet ovat lähellä ihon pintaa, hiukset ovat usein vaaleat tai keskiruskeat, silmät vaaleat, harvoin tummat.

Etelän ihmiset tarvitsevat kulmiinsa tummia pigmenttisävyjä, melkein mustaa, sitä väriä menee ja paljon. Voitte kuvitella, että paikalliselta tekijältä harvemmin löytyy vaaleita värisävyjä, koska niille ei ole siellä käyttöä. Sitten ovesta astuu sisään vaalea turisti, joka haluaa pigmentoinnin kulmiin tai silmiin. Mitä värejä paikallinen tekijä käyttää? No niitä tietenkin, joita hänellä on. Skandinaavisella iholla vahvat ja mustat värit tulevat muuttumaan pikkuhiljaa siniseksi. Lisäksi tekijä on tottunut asiakkaiden paksuun ihoon ja pohjoinen iho on ohut, siis suurella todennäköisyydellä väriä laitetaan liian syvälle, tuskin pigmentoija tahallaan niin tekee, mutta tekijän kädet ovat tottuneet tekniikkaan ja sellaiseen työskentelytapaan. Liian syvälle laitettu väri menee jo tatuoimisen puolelle eli tässä ei ole kysymys enää pigmentoinnista vaan tatuoimisesta.

Etelän ihmisen iho taittuu siniseen, mutta tumma pigmenttiväri ei näytä pahalta, koska oma iho ja rusketus lämmittää sävyn.❄Pohjoisen iho on kylmä ja tumma väri ihon alla näyttää vielä enemmän kylmältä, sillä iho on todellakin ohut, tumma sävy näyttää myös epäluonnolliselta. Eli se mikä sopii siellä, ei sovi täällä!

Esimerkiksi minulla on yksi tummasävyinen väri mitä käytän vähän, koska asiakkaat haluavat keskiruskeaa tai harmaata sävyä, näitä sävyjä meneekin eniten, koska ne sopivat asiakkaille. Se ulkomaan tekijä voi olla Thaimaan paras pigmentoija, mutta hänen tekniikkansa ja sävynsä eivät sovi ihollemme. Pääsyy, miksi pigmentointeja hankitaan etelästä, on edullinen hinta, joskus ne hankitaan ihan ekstemporeekin. Mutta jos asiakas tietäisi ylläolevat faktat, niin hankkisiko hän sen etelästä?

Nyt emme lähde siihen keskusteluun, että miksi siellä on halvempaa, tiedätte, että Suomessa verotus on aika kova, niin yrittäjille, yrityksille kuin työntekijöillekin. Kiitos silti valtiolle, että yhteiskunnassamme järjestelmä toimii.
Okei, lähdetään kuitenkin tähän hinta-keskusteluun. Kestopigmentointivärit eivät ole ilmaisia ja minun värikokoelma on valtava. Pigmentointilaitteita minulla on neljä kappaletta, sillä jokaiseen tilanteeseen tulee olla sopiva laite, koska ihot ja värit ovat erilaisia ja haluan varmistaa, että teen 100% laatua. Kouluttaudun säännöllisesti ja usein ympäri maailmaa, etsin aina ammattilaisen, jolla on jotakin uutta annettavaa minulle, tämä auttaa minua antamaan parempaa taitoa, laatua ja tekniikkaa teille. Tälläkin hetkellä minulla on kaksi superhyvää koulutusta meneillään, en edes uskalla kertoa niiden hintoja, mutta sen kerron, että mietin puolivuotta, että otanko koulutukset vai en.

Olen todella kiitollinen asiakkaalleni, joka jaksoi tehdä yli 600 km matkan luokseni.
Asiakas kesti kaikki toimenpiteet, myös poistot vanhoista rajauksista. Annoit minulle myös inspiraation kirjoittaa tämän pitkän tekstin.

Valitsit luottamuksen ja valitsit oikein eli sen mikä on parasta itsellesi. Kuvassa on rajaukset from Thailand ja parantuneet pigmentoidut silmät ja poiston jälkeen ennen jälkipigmentointia.

Toivon kaikille upeita pigmentointeja!
T. Anna Riski

Made on
Tilda