24 Apr, 2022
KESTOPIGMENTOINTI JA KESÄ!

Monet luulevat ja ajattelevat, että kesällä ei saisi tehdä kestopigmentointia iholle.


Onko se totta?
Vastaan teille oman kokemukseni kautta. Olen kohta tehnyt jo seitsemänä kesänä kestopigmentointeja, ja ilma on näinä vuosina ollut erilainen, on ollut kesiä +12 ja on ollut myös kesiä +30.

Vastaan, että kesällä SAA tehdä iholle pigmentointia, mutta huomioi vain, että viikon ajan toimenpiteestä, sinun ei kannata ottaa aurinkoa rannalla eikä uida. Itseasiassa, jos sinulla on normaali työruutini tai sinä olet lomalla, mutta et ole mikään rantakissa, niin kesä on parasta aikaa ottaa pigmentoint . Lomalla voit jättää meikit hetkeksi kosmetiikkapussukkaan ja parannella rauhassa pigmentoitua aluetta. Ja jos satut asumaan kaukana meistä, niin nyt sinulla on upea mahdollisuus tulla lomailemaan Lahteen.
Kun kestopigmentoitu alue on parantunut, niin saat ottaa aurinkoa, mutta käytä tällöin alueella aurinkosuojavoidetta SPF50 (kulmille tai huulille). Voide säilyttää pigmentointia sekä auttaa ihoa pysymään nuorekkaana, kosteuttaa sitä ja ehkäisee maksaläiskiä ja suojaa auringon aiheuttamilta poltoilta. Suojaukseen käy hyvin myös lippis tai hattu.

Uinti on kielletty hygieniasyistä ja pigmentoitua aluetta ei saa myöskään kastella.
Toimenpiteestä noin viikon ajan ei saa saunoa sekä hikoilla. Jos on tosi kuuma viikko tulossa, en suosittele ottamaan kulmien pigmentointia, sillä otsa hikoilee helposti tai voit toki istua rauhassa puun varjossa. Silmien ja huulien pigmentointia tämä ei koske.
Suomen kesä on aina yllättävä, se voi olla kylmä tai kuuma, sen takia kannattaa varata aika nyt ja nauttia säästä kuin säästä kauniina ja huoliteltuna 24/7.

Muista, että olen pari viikkoa lomalla, joten varaa oma aikasi ajoissa, niin sinun ei tarvitse odottaa syksyyn asti.

Mukavaa kesää kaikille!

Made on
Tilda